יום שני, 21 בספטמבר 2015

אוכל (2)

עצירה שניה (ואחרונה) לטובת סקירת האוכל שטעמנו במהלך הטיול.

  • פנקייק אורז (Banh Xeo): זהו פנקייק, אך אין לטעות- לא מדובר בקינוח. הבלילה עשויה מקמח אורז, מים וזעפרן. הפנקייק עצמו מולא בירקות ומאכלי ים או בשר. זהו אוכל רחוב בעיקרון, אם כי זה מוגש גם במסעדות. ברחוב זה פחות מזמין כי השרימפסים מטוגניפ בתוך הבלילה כשהם שלמים.
    פנקייק אורז, Banh Xeo
  • סלט פאפאיה: זו מנה שמזוהה בעיקר עם תאילנד, אך גם הויאטנמים עושים עבודה מעולה בגרסא משלהם. אכלנו אחד בהנוי ואחד בהוי-אן, אך הם היו שונים זה מזה ומהגרסא התאילנדית. מאוד מומלץ! 
    סלט פאפאיה בהוי-אן, ויאטנם
  • סלט Cao Lau: זהו סלט שמוגש רק בהוי-אן. הוא מכיל איטריות הייחודיות למקום וגם לו טעם ייחודי שכנראה לא דומה לשום דבר אחר שתאכלו בויאטנם או בכלל.
  • וון טון (Wonton): זהו כיסון מבצק אורז מטוגן. ואם אתם זקוקים לתיאורים נוספים בשביל לרצות לטעום את זה, משהו כנראה לא בסדר איתכם.
    וון טון, Wonton, ויאטנם
  • White Rose: כיסונים העשויים מדפי אורז. גם יפה וגם טעים.
    white rose, הוי אן, ויאטנם
  • מיץ קנה סוכר: מוגש קר!
  • מיץ קוקוס: וואלה לא כזה טעים לטעמנו. אבל סוג של "חובה לנסות". מתברר שיש כמה סוגים של קוקוססים, הסוג הטוב הוא זה שגדל באזור הדלתא של המקונג.
  • מאכלי ים: אם אתם בהוי-אן על חוף הים, נסו את אחת המסעדות שעל החוף. במיוחד אם אתם חובבי צדפות.
  • על האש נוסח ויאטנם: זו חוויה שחוויננו במסגרת טיול אופנועים, "איזי ריידר" שנמשך כשלושה ימים ועליו נספר בהמשך. באחת מהערים בהן לנו במהלך הטיול, אכלנו במסעדה מקומית שמתמחה ב"על האש". מה שאומר שבתוך המסעדה פותחים לך מנגל אישי, מעניקים לך בשר נא (משובח יש לציין) לצד במיה טריה ׁ(מפתיע עד כמה במיה עשויה להיות טעימה!), פרוסת קרמבולה חמוצה והמון עלים טריים. את הבשר הצלוי אוכלים כמו שהוא עם עלים, שום וצ'ילי, כמה פשוט- ככה טעים.
    על האש נוסח ויאטנם